Anı Plast olarak şirketimiz, globalleşen dünyada artan rekabet şartları yanında, müşteri beğeni ve gereksinimlerini daha iyi yakalamanın ve rakiplerinden daha iyi ürünler üretmenin sadece sadece teknoloji yatırımlarıyla değil, tasarım aşamasından başlayarak üretim, pazarlama vesatış sonrası hizmetlere kadar tüm aşamaları kapsayan ve sürekli gelişmeyi hedefleyen Kalite Yönetim Sisteminin uygulamasıyla mümkün olduğuna inanmıştır.
Ürünlerimizin kalitesini en son noktada müşteri değerlendirir. Dolayısı ile müşteri odaklılık dendiğinde, ``müşteri istek ve beklentileri`` ve ``katma değerin nasıl sunulabileceği`` anlayışında olan şirketimiz, Kalite Yönetim Sistemini kurmuş ve TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile belgelendirilmiştir.
Aynı zamanda gıda ile temas eden ambalaj malzemelerinin (PS Köpük Tabak) üretiminde gıda güvenliği, ürünü kullanan tüketicinin mutlak talebidir. Bu sebeple gıda güvenliği mutlak ve değişmez bir kalite parametresidir. Bunu sağlamak için Gıda Güvenliği Kontrol Sistemi kurulma zorunluluğunu bilen Anı Plast, tüm proses aşamalarını sistematik bir şekilde ele alan ve önleyici bir yaklaşıma sahip bir metod olan Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi'ni oluşturarak, TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesini almıştır.
Anı Plast Ambalaj ve Plastik A.Ş. sahip olduğu TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi gibi belgelerle sistem kalitesine ve ürün güvenilirliğine olan inancını ve verdiği önemi ortaya koymaktadır.
TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi
TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi
KALİTE ve ÜRÜN GÜVENLİĞİ POLİTİKAMIZ
Doküman No: EK-D Yayın Tarihi: 01.02.2019 Revizyon Tarihi: -- Revizyon No :00
ANIPLAST olarak
Faaliyet gösterdiğimiz gıda ambalaj üretimi sektöründe modern teknolojik gelişmeleri takip ederek , çalışanlarımızın bilgi,becerilerini geliştirmek için iletişim ve eğitimi ön planda tutmayı,üretimin her aşamasında hijyenik şartları sağlayarak müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamayı,gıda güvenliği ile ilgili bilgileri kamu,tüketici ve tedarikçilere iletmeyi ve/veya bu bilgileri istemeyi,kaliteli ve hijyenik ürün sunmayı;bu doğrultuda yasal mevzuatlara,ISO 9001:2015, ISO 22000 ve BRC Packaging standartlarının şartlarına uymayı,etkinliğini sürekli iyileştirmeyi ve aşağıdaki alt politikaların yerine getirilmesini sağlamayı taahhüt ederiz.
HİJYEN POLİTİKASI
Müşterilerimize sunduğumuz ürünlerin her aşamasında fiziksel,kimyasal ve biyolojik gıda güvenliği tehlikelerini belirlemek,kontrol altına almak,sağlık ve hijyen kurallarına uygun olarak üretilmesini sağlamak.
FİZİKSEL GÖRÜNÜŞ VE TAKI POLİTİKASI
Üretim alanlarına iş elbisesiz veya koruyucu giysisiz,bonesiz girilmesine izin verilmez.Koruyucu giysiler üretim alanları ve risk oluşturması muhtemel belirlenmiş alanlarda giyilir.Üretim alanlarında çalışırken hiçbir takı kullanılamaz.
Önlükler temiz ve boneler kulak ve saçları tamamen kapatacak şekilde kullanılmalıdır. Önlüklerin temizliği firmamızın yürütmüş olduğu uygulamalar ile sağlanır.
SİGARA İÇME VE YEMEK POLİTİKASI
Üretim ve depolama alanlarımızda ve soyunma odalarında sigara içmek ve yiyecek yemek – içmek yasaktır.
Uyarı levhaları görülebilecek yerlere asılmıştır. Ziyaretçilerin ve taşeronların bu kurala uymaları sağlanır.
ÜRETİM ALANLARINA GİRİŞ POLİTİKASI
Ziyaretçilerimiz, tedarikçilerimiz üretim alanlarımıza özel önlük,bone giyerek ve ziyaretçi kontrol çeklistine tabi tutularak girerler.
YABANCI MADDE ve KESİCİ ALET POLİTİKASI
Üretim alanlarımızda,fiziksel bulaşmalara sebep olabilecek yabancı maddelerin önlenmesi için,
cam, kırılabilir plastik malzemeler, ahşap, tel malzemeler kullanımdan kaldırılmıştır. Mevcut olan cam ve kırılabilir plastik malzemeler, metal ekipmanlar koruma altına alınmıştır.
Kullanılması zorunlu olduğu durumlarda özel falçatalar kullanılır ve düzenli olarak kontrolden geçirilir.
PERSONELİN SAĞLIK KONTROLLERİ POLİTİKASI
Personelin periyodik sağlık muayeneleri yaptırılır. Bulaşıcı hastalık, üst solunum yolları enfeksiyonları, ishal, bulantı, öksürme hapşırma durumlarında üretim müdürü tarafından üretim alanından uzaklaştırılarak, sağlık kontrolüne gönderilir.
GENEL MÜDÜR